Szkolenia

Program szkolenia:

Część 1: omówienie wymagań, norm i funkcjonowania systemu Haccp

  1. Podstawy prawne w zakresie utrzymania bezpieczeństwa żywności

  2. Podstawowe pojęcia i definicje

  3. Omówienie 7 zasad systemu HACCP

  4. Omówienie dokumentacji HACCP

  5. Zasady weryfikacji systemu HACCP
     

Część 2: moduł praktyczny/warsztatowy dla Audytorów wewnętrznych

  1. Rola audytu wewnętrznego w ocenie i doskonaleniu systemu zarządzania jakością
  2. Odpowiedzialność i zadania wewnętrznych
  3. Omówienie dokumentacji i procedur wynikających z przeprowadzanego audytu wewnętrznego
  4. Komunikacja podczas przeprowadzania audytu
  5. Układanie listy pytań audytowych
  6. Przeprowadzenie audytów w grupach -  ćwiczenia
  7. Raporty z przeprowadzonego audytu
  8. Omówienie przeprowadzonych audytów
  9. Wprowadzenia systemu HACCP w organizacji – omówienie poszczególnych etapów
  10. Komunikacja z zespołem pracowników podczas wdrożenia systemu
  11. Efektywne wsparcie i utrzymanie działania systemu
  12. Systemy zarządzania bezpieczeństwem żywności (normy PN-EN ISO 22000)


Część 3 – rola Koordynatora ds. systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności

  1. Zadania i zakres obowiązków Koordynatora ds. systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności
  2. Etapy i wdrożenie systemu zarządzania – praktyczne porady
  3. Przygotowanie, przeprowadzenie i raportowanie wdrożonego systemu zarządzania
  4. Egzamin wewnętrzny oraz omówienie jego wyników
     

Co otrzymują uczestnicy kursu?

  • Certyfikat Audytora Wewnętrznego HACCP    
  • Certyfikat Koordynatora HACCP   
  • Materiały szkoleniowe

ZAPISZ SIĘ NA SZKOLENIE

CERTYFIKOWANY AUDYTOR WEWNĘTRZNY/KOORDYNATOR HACCP (szkolenie on-line) 

Termin szkolenia:
26 - 27 września 2024
30 - 31 października 2024

Zakres szkolenia:

Po ukończonym szkoleniu będziesz przygotowany merytorycznie do samodzielnego przeprowadzania wewnętrznych audytów zgodnie z wymogami HACCP.  Dzięki wielu ćwiczeniom poznasz praktyczne aspekty, które pozwolą Ci się przygotować do przeprowadzenia audytów oraz udokumentowania ich wyników.

Do kogo skierowane jest szkolenie?

  • Kandydaci na Audytorów wewnętrznych HACCP
  • Kandydaci na Koordynatorów HACCP

 

 

ZAPISZ SIĘ NA SZKOLENIE

WYMAGANIA HACCP (szkolenie on-line) 

Termin szkolenia:  
20 września 2024
25 października 2024

Cel szkolenia: 
Celem szkolenia jest przekazanie podstawowej wiedzy na temat wymagań normy HACCP. Podczas szkolenia uzyskasz praktyczne podpowiedzi sposobu ich wdrożenia. Dzięki wielu ćwiczeniom i warsztatom poznasz praktyczne aspekty przygotowania się do audytu zewnętrznego, weryfikującego spełnienie wymagań HACCP.

Do kogo skierowane jest szkolenie?

  • Pracownicy wszystkich szczebli – każdy kto chce zapoznać się z normami i zasadami systemu HACCP  

Ramowy program szkolenia:

Wymagania systemu zarządzania jakością.

  1. Podstawy prawne w zakresie bezpieczeństwa żywności
  2. Definicje oraz podstawowe pojęcia
  3. Omówienie głównych zasad systemu HACCP
  4. Cześć praktyczna – ćwiczenia z dokumentacją HACCP
  5. Zasady weryfikacji systemu HACCP
     

Co otrzymują uczestnicy kursu?

  • Materiały szkoleniowe wraz z przykładowymi formularzami
  • Zaświadczenie poświadczające ukończenie szkolenia

Dane firmowe:
MK Consulting
ul. Wojdyńska 36F
03-289 Warszawa
NIP: 723-139-34-63

HACCP Academy

       malgorzata.kopcinska@haccpacademy.pl 

       +48 603 333 653